Om Napurtikon

Jeg har brugt mange timer på at sidde og lave brainstorm over, hvad min klinik skulle hedde, og jeg synes aldrig rigtig jeg fandt det helt rette. En nat drømte jeg en drøm, hvor navnet Napurtikon stod helt klart som navnet på min klinik. Jeg vågnede med navnet printet ind på nethinden og skyndte mig at skrive det ned, før jeg lagde mig til at sove igen. Derefter glemte jeg alt om det.

En måned senere stødte jeg på en note på min telefon, hvor navnet Napurtikon stod, og jeg huskede pludselig drømmen. Jeg begyndte at undersøge, om jeg mon kunne have set navnet et andet sted. Men nej – Napurtikon var ikke et navn, der fandtes. Jeg ved, at det er vigtigt at tage vores drømme seriøst, så jeg ledte videre på nettet og fik mig nogle gevaldig spændende opdagelser om navnet Napurtikon.

Navnet giver på alle måder mening for mig og den klinik jeg driver. Nupur er et sanskrit pigenavn, der betyder ankelkæde. Som jeg ser det, er ankelkæden noget, der binder sammen. Den binder alle dele sammen, som jeg også ser at et menneske er bundet sammen af en masse dele, og alle delene udgør helheden. Her erstattes det første u så af et a, så ordet Napur i stedet minder meget om ordet natur. Naturen er også en del af helheden. Naturen er en stor del af mennesket, ligesom vi er en del af den.

Ordet tikon stammer fra Urdu og betyder trekant. En trekant kan ses som treenigheden og som forbindelsen mellem sjæl, krop og sind. I min klinik arbejder jeg netop med samspillet mellem sjæl, krop og sind og betragter helheden bestående af alle tre dele.

Og hvorfor så lige ord på sanskrit og Urdu. Jeg ved det jo faktisk ikke, da det var en drøm, der gav mig navnet. Alligevel giver det god mening. Sanskrit er Indiens klassiske kultursprog og Urdu tales også i Indien. Sanskrit kan give en helt særlig forbindelse til sjælen. Mange af de traditioner jeg også arbejder ud fra i min praksis stammer bl.a. Indien.

I mit logo, som ses herunder, går betydningen af mit kliniknavn Napurtikon igen. Trekanten der står for treenigheden i krop, sind og sjæl, og ankelkæden, der forbinder alle dele til en helhed. På jorden og nederst haves det kropslige i hånden, der kan bærer og støtte. Øverst haves det guddommelige i sjælen og vingerne, der kan bærer og løfte på en anden måde. Imellem haves sindet symboliseret i det lukkede eftertænksomme øje. En kæmpe tak går her til Marie Priem, som har designet og tegnet logoet.